در جلسه مشاوره خانواده چه می گذرد؟

در جلسه مشاوره خانواده چه می گذرد؟

سوالات متداول در رابطه با جلسه مشاوره خانواده

چه کسانی باید در جلسه مشاوره خانواده حضور داشته باشند؟

برای حل چه مشکلاتی می توان به مشاوره خانواده مراجعه کرد؟

مشاور چه راهکار های درمانی را برای درمان به کار می برد؟

آیا جلسه مشاوره خانواده به صورت فردی انجام می شود؟

در جلسه مشاوره خانواده چه نکاتی را باید بیان کنیم؟

یک جلسه مشاوره خانواده چند ساعت است؟

بسیاری از افراد تمایل دارند در مورد شیوه کار مشاور در یک جلسات مشاوره خانواده آشنایت پیدا کنند و بدانند که جلسه مشاوره خانواده می تواند از چه ویژگی هایی برخوردار باشد.

بنابراین ما در ادامه این مقاله قصد داریم، یک جلسه مشاوره خانواده را با جزئیات برای شما شرح دهیم تا شما بتوانید از کارکرد مشاور در جلسه آشناییت کامل و مفیدی پیدا کنید.

در جلسه مشاوره خانواده چه می گذرد؟

وقتی که برای اولین بار به مشاوره خانواده رجوع کرده باشید، ابتدا مشاور سعی در برقراری ارتباط با شما و خانواده را دارد. اولین مرحله خانواده درمانی شناخت مشکلات موجود در یک خانواده است و این شناخت تنها با برقراری ارتباط با تمام اعضای خانواده حاصل می شود.

بنابراین می توان اولین جلسه مشاوره خانواده را با شناخت مشکلات و تعارضات موجود بین اعضای خانواده گذراند. بسیاری از افراد نگران این موضوع اند که شاید تنها یک جلسه برای شناخت معضلات کافی نباشد و آن ها باید چند جلسه را تنها برای شناخت بگذرانند. در این صورت ممکن است اعضای خانواده وقت کافی نداشته باند. 

شما باید این نکته را در نظر بگیرید که چون در جلسه مشاوره خانواده، مشاور تنها با یک فرد سروکار ندارد. بنابراین مدت زمان جلسه مشاوره خانواده بیشتر از جلسه مشاوره فردی می باشد.

در جلسه مشاوره خانواده چه میگذرد؟

بعد از اینکه مشاور شناخت کافی از خانواده پیدا کرد، سعی می کند برنامه درمانی مخصوص آن خانواده را به کار بگیرد . شاید برای شما این سوال پیش آید که منظور از برنامه درمانی چیست؟

ارتباط با مشاوران شیوا

برای ارتباط با مشاوران شیوا، می توانید بر روی آیکون بالا کلیک کنید سپس با شماره های کلینیک روانشناسی شیوا تماس بگیرید.

منظور از برنامه درمانی خانواده چیست؟

در هر خانواده ای مشکلات و تعارضات موجود می تواند بسیار متفاوت از یکدیگر باشد. بنابراین نمی توان گفت که تمام خانواده ها دارای مشکلات یکسان هستند و تنها برای حل آن مشکل به مشاوره خانواده مراجعه می کنند. 

به طور کلی مشکلات هر خانواده ای با خانواده دیگر ببسیار تفاوت داد. با توجه به این نکته، باید مشاوران ابتدا با شناختی که از خانواده ها پیدا می کنند، برنامه  درمانی مجازی را برای آن ها در پیش بگیرند.

منظور از برنامه درمانی خانواده چیست؟

برای درک بهتر این مطلب، به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید یکی از اعضای خانواده به بیماری اسکیزوفرنی (خشونت و اختلالات رفتاری) مبتلا است. بنابراین با توجه به  برنامه درمانی این خانواده، مشاور ابتدا به خانواده به درک بهتر این بیماری کمک می کند . سپس به آن ها راه های کنترل این فرد را نیز آموزش می دهد.

ولی ممکن است خانواده ای دیگر به دلیل وجود مشکلات فراوان بین زن و شوهر مراجعه کرده باشد. در برنامه درمانی این خانواده، مشاور سعی می کند اختلالات و مشکلات این خانواده را با به کارگیری برخی درمان ها و در برخی مواقع هم با گفتگو حل کند.

بنابراین مشاور با توجه به این برنامه، شروع به رفع تعارضات به وجود آمده در یک خانواده می کند.

مشاور چه سوالاتی در جلسه مشاوره خانواده از شما می پرسد؟

سوالات بسیاری است که ممکن است در جلسه مشاور خانواده از شما پرسیده شود. اغلب این سوالات برای شناخت خانواده و مشکلات شما است. ما سعی کردیم مواردی از آن سوالات را برای شما شرح دهیم. 

 

1. مشکلات اصلی در زندگی شما چیست؟

اولین سوالی که مشاور از شما در جلسه مشاوره خانواده از می پرسد، بیان مشکلات اصلی خانواده است. حالا این مشکل ممکن است بین والدین و فرزند، بین فرزندان با یکدیگر و یا بین دو والد باشد. 

بسیاری از خانواده هایی که به مشاور مراجعه می کنند به دلیل عدم کنار آمدن با فرزند خود است. که این موضوع باعث شده است که جو خانه متشنج شود.

اکثر این ممکن است به دلیل تفاوت های بین نسلی باشد. بنابراین مشاور می تواند با راهنمایی های کارآمد این اختلافات را از بین ببرد.

2. چه زمانی مشکلات شما آغاز شده است؟

یکی از مهم ترین مسائل در خانواده درمانی، مدت زمان مشکل ایجاد شده است. مشکلاتی که عمیق تر و یا مدت زمان زیادی است که در خانواده به وجود آمده، درمان آن ها می تواند بسیار سخت تر از مشکلاتی باشد که مدت زمانی کمی از آن ها گذشته است.

زیرا وقتی در یک خانواده تعارضی به وجود می آید، اگر اعضا هیچ تلاش برای حل آن نکنند، مشکلات دیگری به دنبال آن به وجود خواهد آمد و تعارضات قبلی هر روز عمیق و عمیق تر می شود.

بنابراین مشاور ابتدا سعی در پیدا کردن ریشه این مشکلات پس رفع آن ها را دارد.

مشکلات قابل حل در جلسه مشاوره

آیا اختلافات ایجاد شده موقت بوده و یا نه هر روز شاهد آن ها هستید؟

در اغلب خانواده ها گاهی اوقات مشکلات و اختلافاتی ممکن است پیش آید. درسته که ما در قسمت بالا گفتیم که قبل از عمیق شدن مشکلاتتان به مشاور مراجعه کنید ولی گاهی اوقات این مشکلات پیش آمده موقت بوده و سریعا موضوع حل شود.

اما گاهی وجود برخی مشکلات به دلیل گذراندن مرحله ای از زندگیست و وجود آن امری طبیعی است، بنابراین اگر شما بتوانید این مشکلات را در خانواده خود کنترل کنید دیگر نیاز به مشاوره خانواده نیست.

دلیل مراجعه شما به مشاور چه بوده؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که مشاور در جلسه مشاوره خانواده از شما خواهد پرسید این است که، دلیل شما برای مراجعه به مشاور چه بوده است و شما خواهان چه نتیجه درمانی بعد از گذشت جلسات مشاوره دارید.

بنابراین افرادی که قصد دارند در کنار یکدیگر تلاش کنند و زندگی خود را از وضع بد به وضع ایده آل خود برسند، می توانند به مشاوره خانواده مراجعه کنند.

اما این نکته را باید مده نظر داشته باشید که اگر شما هیچ تلاشی برای بهبود ارتباطات و حل اختلافاتی که توانسته خانواده را متزلزل کند، نکنید، نباید از جلسه مشاوره خانواده توقعی داشته باشید و زیرا درمان تنها با مشارکت تمام اعضا حاصل می شود. 

با توجه به این مطلب شما موظفید تمام تلاشتان را جهت بهبودی اوضاع و رسیدن به آرامش در خانه بکنید. 

تلاش برای درمان

انواع روش های درمان در جلسه مشاوره خانواده به چه صورت است؟

در جلسات مشاوره خانواده، اصولا از 4 روش کارآمد برای خانواده درمانی استفاده می کنند. این روش های درمانی به شرح زیر است:

روش ساختارمندانه 

روش استراتژیک 

روش سیستماتیک

روش بوون یان

در جلسه مشاوره خانواده چه مشکلاتی مطرح می شود؟

  • درمان خیانت زن یا شوهر
  • پرداختن به مسائل مربوط به والدین
  • تمرکز بر رفتار کودک و نوجوان
  • سلامت روان بزرگسالان
  • تغییر در شیوه زندگی خانوادگی
  • تصمیم‌گیری برای طلاق
  • طلاق عاطفی
  • کنار آمدن با غم فقدان عزیزان
  • حل اختلافات و ناسازگاری های موجود بین زن و شوهر
  • مشاوره زناشویی و حل مشکلات ناشی از آن
  • مشاوره پیش از ازدواج
  • برطرف کردن مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان
  • آموزش شیوه های فرزند پروری صحیح ( که شامل اصلاح رابطه والدین و فرزندان، پرخاشگری، بلوغ فرزندان)
  • مقابله با خشونت خانگی(درگیری‌های لفظی و فیزیکی میان زن و شوهر)
  • کمک به حل مشکلات ناشی از اعتیاد یا سوء مصرف مواد مخدر همسر

چه مواردی سبب افزایش تعداد جلسات مشاوره خانواده می شود؟

  1. تعداد مراجعین ( تعداد اعضای خانواده)
  2. میزان عمق و سطح مشکلی که نیاز به درمان دارد
  3. نوع جلسه مشاوره روانشناسی (آنلاین یا حضوری بودن جلسات مشاوره)
  4. میزان توانایی مشاور در ریشه یابی و حل مشکلات مراجعین

ما در مقاله سعی کردیم شما را با ساختار جلسه مشاوره خانواده به طور کامل آشنا کنیم. اگر شما هم قصد مراجعه به مشاوره خانواده را دارید، و به دنبال مشاور خوب می گردید، ما به شما کلینیک روانشناسی شیوا را پیشنهاد می کنیم. این کلینیک با توجه به دارا بودن روانشناسان و مشاوران با تجربه، توانسته کمک بسیاری به خانواده ها کند.

 



دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا