معرفی شاخه مشاوره فردی و بزرگسال

معرفی شاخه مشاوره فردی و بزرگسال

مشاوره فردی فرایندی مشترک بین درمانگر و یک فرد تحت درمان است. اهداف درمان می تواند بهبود و تغییر کیفیت زندگی فرد باشد. مشاوره فردی به افراد کمک می کند که در صورت بروز مسائل مختلف بهترین تصمیم و بهترین واکنش را نسبت به آن موضوع داشته باشند.

در مشاوره فردی، درمانگر به بیمار آموزش میدهد تا فرد به خودآگاهی برسد و مهارت های ارتباطی را یاد بگیرد و در هنگام بروز مسائل مختلف آن ها را به کار ببرد.

 

شاخه مشاوره فردی

زمانی که فرد با این آموزش ها همگام شود در نهایت شاهد تغییر رفتار زیادی در زمینه های مختلف خواهیم شد و در آخر روابطش بهبود میابد.

در اصل کار مشاور این است که به فرد آموزش های لازم را در زمینه خودآگاهی بدهد، این کار به درمانجو کمک میکند که در صورت بروز مشکلات متعدد خودش مشکل را حل کند و تحت تاثیر عوامل بیرونی نباشد. علاوه براین ها مشاور سعی بر بهبود حس های اعتماد به نفس، عزت نفس، همدلی  و… دارد و تلاش میکند تعادلی بین افکار و احساسات درمان جو ایجاد کند.

آشنایی با بهترین مرکز مشاوره زوجین در سایت روانشناسی شیوا

مشاوره فردی می تواند به حل چه مشکلاتی کمک کند؟

مشاوره فردی می تواند به درمان مسائل روحی ، عاطفی ، جسمی و رفتاری کمک کند. از جمله این مسائل عبارت اند از:

اضطراب

فشار

مسائل مربوط به غذا و غذا خوردن

عصبانیت

اعتیاد

مسائل خانوادگی

بیخوابی

مسائل جنسی

چالش های رابطه یا ازدواج

به طور کلی یک درمانگر آموزش دیده توانایی ایجاد تغییر در سبک زندگی افراد را دارد و میتواند به آن ها برای ایجاد تغییرات کمک کند. آنها همچنین می توانند به شناسایی علل اصلی علائم بپردازند و راهکارهایی برای تغییر افکار و رفتارهای ناخواسته ارائه دهند. درمان می تواند افراد را به مهارت های مدیریت علائم، کاهش استرس و بهبود کیفیت زندگی مجهز کند.

آشنایی با شاخه مشاوره زوجین در سایت روانشناسی شیوا

مشاوره فردی به چه صورت است؟

در اولین جلسه مشاوره فردی درمانگر بر روی جمع آوری اطلاعات تمرکز میکند. درمانگر در ابتدا در مورد سلامت جسمی، روحی و عاطفی فرد صحبت میکند تا بتوانند اطلاعات لازم را دریافت کند. آن ها همچنین در مورد نگرانی های فرد بحث میکنند. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا درمانگر بتواند درک خوبی از شرایط درمانجو داشته باشد. فقط در این صورت است که درمانگران میتواند نگرانی های فرد را درک کرده و بهترین اقدامات را برای حل این مشکلات در پیش بگیرد.

همینطور فرد در اولین جلسه درمان می تواند تصمیم بگیرد که آیا سبک درمانگر مناسب او هست یا نه.

بنابراین یافتن یک درمانگر که بتوانید با او راحت باشید در درمان بسیار حیاتی است.  و اعلب در جلسات ابتدایی موارد زیر مشخص می شود:

صحبت در مورد نوع درمان

اهداف درمان

طول جلسات درمانی

تعداد جلسات

اهداف مشاوره فردی

بعد از اینکه درمانگر با صحبت کردن توانست اطلاعات کلی در مورد احساسات و تفکر بدست بیاورد به درمان اختلالات می پردازد.

درمانگران ممکن است برای تسریع فرایند درمان تکالیفی به فرد بدهند که انجام این تکالیف می تواند کمک بزرگی به فرایند درمانی  فرد کنند. 

با گذشت جلسات درمانی افراد تحت درمان ممکن است خلق و خوی مثبت تر و یا الگو های تفکر سالم تری پیدا کنند.

مدت زمان مشاوره فردی در هر جلسه چقدر است؟

هر جلسه مشاوره فردی معمولا 45 تا 60 دقیقه طول می کشد. تعداد جلسات درمان و مدت زمان آن ها به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله این موارد به شرح زیر است:

فرد تحت درمان با چه سرعتی بهبود می یابد.

محدودیت های مالی

مدت زمان مشاوره فردی

وضعیت روان فرد

مسئله چقدر بر زندگی روزمره تاثیر می گذارد.

مسئله چقدر پریشانی ایجاد می کند.

برخی مسائل را می توان با درمان کوتاه مدت طی چند هفته برطرف کرد. با این حال ، نگرانی های مزمن یا پیچیده تری هم وجود دارد که  می تواند به درمان طولانی مدت نیاز داشته باشد. گاهی اوقات ، ممکن است بیش از یک سال طول بکشد تا پیشرفت محسوسی حاصل شود.

هدف از مشاوره فردی چیست؟

افزایش خودآگاهی فردی

تشویق به خود اکتشافی

شناسایی محدودیت ها

افزایش مهارت های ارتباطی

استفاده از مهارت های ارتباطی سالم

هدف از مشاوره فردی

مشاور باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

همه مشاوران و روانشناسان باید یک سری ویژگی هایی داشته باشند که تا درمان جو هم احساس راحتی با آن کند. و فرایند درمان سریع تر انجام شود از جمله این ویژگی ها به شرح زیر است:

شنونده خوبی باشد

احساس همدلی با بیمار

دیدگاه مثبت داشته باشد

محسوس بودن

سوالات و جواب های زیادی در جلسه پرسیده شود

ارائه اطلاعات صحیح به فرد و از بین بردن موانع برای فرد

آشنایی با زوج درمانگر در سایت روانشناسی شیوا

اسکرول به بالا