مشاوره ازدواج

در جلسات مشاوره ازدواج مشاور سعی می کند تمامی مهارت‌ها را به زوجین آموزش دهد و بینش لازم را برای توقف چرخه‌های منفی برای کمک به بازگرداندن رابطه‌افراد به حالت اولیه کمک می کند.

به دست آوردن چنین مهارت هایی که به دنبال دریافت مشاوره ازدواج ایجاد می شود،  می تواند به طور قابل توجهی روابط، رفاه و همراهی عاطفی را افزایش دهد، در حالی که از رنج بیهوده با کسانی که دوستشان داریم جلوگیری می کند. مهارت هایی که برای تقویت روابط و حفظ زوج ها در کنار هم یافت شده اند عبارتند از:

  • ایجاد همدلی
  • در چشم انداز به اشتراک بگذارید
  • بازگرداندن طنز
  • فداکاری برای یکدیگر
  • یاد بگیرید دوباره عشق بورزید و برای یکدیگر ریسک کنید 
  • آموزش بخشش یکدیگر
  • چگونگی ابراز احساسات
  • افزایش مسئولیت مشترک 
  • قدردانی بیشتری 
  • صادق تر بودن

التیام زخم ها از طریق بخشش، درک و تصمیم گیری برای انتخاب زندگی در روابط بسیار حیاتی است. از کسی که دوستش داری دور نشوید وو برای حل مشکلات خود سریعا به یک مشاوره ازدواج مراجعه کنید تا مهارت های رابطه خود را بسازید و اصلاح کنید. داشتن یک برنامه چالش برانگیز با مشاور می تواند به شما کمک کند تا به خودتان این فرصت را بدهید که بیشتر با هم رشد کنید، نه از هم جدا، و نتایجی را که برای آن تلاش کرده اید، از طریق یک لنز جدید و یک نور جدید ببینید.

رویکردهای مشاوره ازدواج

رویکردها و تکنیک های مورد استفاده در مشاوره ازدواج بسته به آموزش مشاور ازدواج و مسائلی که زوجین متقاضی درمان تجربه می کنند، می تواند متفاوت باشد. برخی از رویکردهای درمانی رایج در مشاوره ازدواج عبارتند از:

درمان رابطه ایماگو : دلایل ادراک یا رفتارهای منفی در رابطه را بررسی می کند و به دنبال بازگرداندن ارتباط بین شرکا است.

درمان متمرکز بر عاطفی: تعاملات مثبت و جدید بین شرکا ایجاد می کند و پیوند عاطفی آنها را تقویت می کند.

سیستم درمانی درونی خانواده : به شرکا کمک می کند تا یکدیگر و الگوهای موجود در روابط خود را بهتر درک کنند.

روش گاتمن:   می تواند باعث ایجاد نزدیکی، محبت، و احترام بین زوجین باشد.

مدل رشد: از زوج درمانی بر رشد و توسعه هر یک از شرکا به عنوان یک فرد و زن و شوهر به عنوان یک جفت متمرکز است. 

روانشناسی مثبت : به شرکا کمک می کند تا روی ویژگی های مثبت تمرکز کنند و در زمان حال زندگی کنند.

روایت درمانی : مسائل گذشته را از زوایای مختلف بررسی می‌کند و به زوج‌ها کمک می‌کند تا بینش‌هایی را نسبت به تنظیماتی که ممکن است در رابطه نیاز داشته باشند به دست آورند.

مشاوره فردی: می تواند به عنوان پیشرو برای زوج درمانی عمل کند. اگر طرف دیگر تمایلی به مراجعه به مشاوره ازدواج نداشته باشد، ممکن است این یک رویکرد درمانی برای یکی از زوجین استفاده کند.

مشاوره ازدواج چگونه کار می کند؟

هدف از مشاوره ازدواج کمک به زوجینی است که بیشتر در مورد یکدیگر بیاموزند و مهارت های حل مسئله سالم را به دست آورند. مشاور ازدواج ممکن است در چند جلسه اول با هر دو شریک زندگی مشترک یا جداگانه مصاحبه کند. پس از آن، آنها ممکن است بازخورد لازم را دریافت کنند.. 

زوج ممکن است با راهنمایی درمانگر اهداف درمانی را تعیین کنند و برنامه ای برای درمان ایجاد کنند تا هر فرد بداند چه انتظاری دارد. در مشاوره ازدواج، نتایج مثبت اغلب به انگیزه و تعهد زوجین به این فرآیند بستگی دارد. 

با پیشرفت درمان، هر شریک ممکن است شنونده و ارتباط دهنده بهتری شود. شرکا نیز اغلب یاد می گیرند که به روش های جدید از یکدیگر حمایت کنند. بروز تعارض در جلسات درمانی غیر معمول نیست. یک مشاور ازدواج اخلاقی بی طرف خواهد ماند. برخی از مشاوران ازدواج به عنوان بخشی استاندارد از درمان، جلسات انفرادی تکمیلی را برای هر یک از همسران ارائه می دهند. دیگران ممکن است در صورت درخواست جلسات فردی ارائه دهند.  

مشاوره ازدواج اغلب کوتاه مدت است، اگرچه بهبود یک رابطه ممکن است زمان بیشتری ببرد. در نهایت، زوج درمانی تا زمانی که زوجین متعهد به تکمیل برنامه درمانی باشند یا تا زمانی که به نتیجه برسند ادامه خواهد داشت.

مشاوره ازدواج برای چه کسانی مناسب است؟

هر زوجی که سابقه مشترکی داشته باشد ممکن است از مشاوره رابطه بهره مند شود. زوج‌ها ممکن است برای حل مسائل رابطه، بینشی در مورد پویایی رابطه خود، تقویت پیوندهای عاطفی خود، یا یافتن راه‌های دوستانه برای پایان دادن به رابطه خود، به دنبال مشاوره باشند. مشاوره قبل از ازدواج برای افراد نامزد در دسترس است. 

چه زمانی مشاوره ازدواج توصیه می شود؟

از آنجایی که همه زوج ها در مقطعی از رابطه خود تنش یا تعارض را تجربه می کنند، بسیاری از مردم مطمئن نیستند که چه زمانی باید به دنبال مشاوره ازدواج باشند. واقعیت این است که زوج ها ممکن است به دلایل مختلف به دنبال مشاوره روابط باشند، از جمله:

  1. جنگ قدرت
  2. مسائل ارتباطی
  3. سوء مصرف مواد
  4. نارضایتی جنسی
  5. مسائل مالی
  6. مسائل خشم
  7. خیانت
  8. تنظیمات مسائل عمده زندگی 
  9. درگیری مکرر یا سطح استرس بالا
  10. ایده های متضاد در مورد تربیت کودک
مشاوره ازدواج

اکثر مشاوران زوج موافقند که بهتر است به محض ورود نارضایتی به رابطه، به دنبال مشاوره ازدواج باشید. درمان نباید تا زمانی که یک موضوع به یک بحران تبدیل شود به تعویق بیفتد. در بسیاری از روابط، زوج درمانی تا زمانی که مشکلات به طور متوسط ​​به مدت شش سال ادامه پیدا نکنند، در نظر گرفته نمی شود. این تاخیر می تواند تعمیر یا رفع نگرانی ها را دشوارتر کند. 

مشاوره ازدواج همچنین برای شریکی که تصمیمات محکمی در مورد آینده رابطه خود گرفته اند مفید است. زوج هایی که در یک رابطه سالم هستند ممکن است برای افزایش صمیمیت یا یافتن راه‌های جدیدی برای ارتباط عاطفی با یکدیگر به دنبال مشاوره باشند. زوج‌هایی که قبلاً تصمیم به جدایی گرفته‌اند، می‌توانند برای پایان دادن به رابطه‌شان با شرایط محترمانه، مشاوره زوج‌ها را دنبال کنند.

افرادی که برای ازدواج نامزد هستند نیز ممکن است به دنبال مشاوره قبل از ازدواج باشند. این می تواند به زوج ها کمک کند تا زمینه های تعارض یا نگرانی را که ممکن است باعث ایجاد مشکل یا نارضایتی در ازدواجشان شود، کشف کنند. درمان به زوج ها این امکان را می دهد تا در مورد تفاوت های عقاید، ارزش های شخصی و انتظارات خود بحث کنند. مشاوره قبل از ازدواج می تواند مسائل بیشتری را نسبت به یک زوج که در ابتدا قرار بود در مورد آن بحث کنند، آشکار کند. این ممکن است مفید باشد، زیرا به زوج ها اجازه می دهد قبل از ازدواج ارزیابی کنند که آیا واقعاً سازگار هستند یا خیر.

مشاوره زوجین چقدر موثر است؟

مطالعات نشان می دهد که زوج درمانی می تواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر روابط داشته باشد. تحقیقاتی که تغییرات رضایت زناشویی را پس از درمان ارزیابی می کند نشان می دهد که تقریباً 48 درصد از زوج ها پس از 5 سال به بهبود یا بهبودی کامل در رضایت از رابطه می رسند. تقریباً 38٪ از زوج ها وخامت روابط را تجربه کردند و 14٪ در طول مدت مشابه بدون تغییر باقی ماندند. 

مشاوره ازدواج زمانی موثرتر است که هر دو طرف متعهد به بهبود رابطه خود و پایبندی به برنامه درمانی باشند. اگر یکی از طرفین از شرکت در درمان امتناع کند یا رابطه خشونت آمیز یا توهین آمیز باشد، این رویکرد بسیار کمتر مؤثر است. اثربخشی زوج‌درمانی نیز زمانی کاهش می‌یابد که آنهایی که در رابطه هستند فقط انتظار دارند شریکشان تغییر کند. هر چه هر یک از اعضای رابطه برای بازتاب دیدگاه ها و عادات خود بازتر باشد، احتمالا زوج درمانی موثرتر خواهد بود. 

مشاوره ازدواج چگونه می تواند به زوجین کمک کند؟

  • اگر بتوان الگوهای رابطه سمی را زود شناسایی کرد و روی آن توافق کرد، فرآیند تغییر واقعی می تواند آغاز شود.
  • یک زوج با انگیزه می توانند مشکلات خود را از منظری جدید بررسی کنند و راه های جدیدی را برای تشخیص و حل تعارضات در نتیجه ابزارهای ارائه شده توسط درمانگر بیاموزند.
  • شرکا می توانند شروع به ایجاد اعتماد و بهبود ارتباطات کنند که ممکن است کیفیت تعاملات آنها را کاهش داده باشد.
  • یک مشاور زوج‌ها می‌تواند «منطقه خنثی» را برای کمک به زوج‌ها فراهم کند تا در مورد مسائل سخت توافق کنند و با حمایت از آن‌ها عبور کنند.
  • زوج‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که ازدواج خود را بازسازی کنند و دوباره تعهد بدهند، یا دلایلی را که چرا باید از هم جدا شوند یا به ازدواج پایان دهند، روشن کنند.
اسکرول به بالا