در جلسه مشاوره فردی چه می گذرد؟

در جلسه مشاوره فردی چه میگذرد؟

وقتی که شما به یک مشاوره مراجعه می کنید، قطعا ذهنتون درباره یک مسئله و یا مشکل مشغول است و آن مشکل توانسته شما را مغلوب و جنبه های زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

در جلسه اول مشاوره فردی، مشاور از شما می خواهد  تا آنچه در زندگی و ذهن شما می گذرد با آن صحبت کنید. بنابراین در اولین جلسه مشاوره فردی  شما باید به طور کاملا صریح افکار آزار دهنده خود، اهداف زندگی و.. را با مشاور در میان بگذارید.

درمانگر در هنگام صحبت کردن شما، سعی میکند خوب گوش کند و ممکن است از نکات مهمی که می تواند آن را در درمان کمک کند یادداشت برداری کند.

وقتی به مشاور مراجعه می کنید، او به هیچ وجه صحبت شما را قطع و یا شما را قضاوت نمیکند و شما نسبت به کارهایی که کردید هیچ وقت مورد انتقاد او قرار نمیگیرید.

بنابراین مکالمه ای که بین شما و مشاور است یک مکالمه کاملا محرمانه و خصوصی است و شما می توانید با اعتماد به مشاور دقیقا همان چیزی که احساس میکنید را با صداقت تمام به زبان بیاورید، بدون اینکه به احساس کسی خدشه وارد کنید و یا مجازات شوید.

بسیاری از درمانگران پس از اتمام یک جلسه، ممکن تکالیفی به مراجعان دهند تا بعد از شروع جلسه بعدی باید مراجعان آن را انجام دهند. این تکالیف برای هر شخص متفاوت از شخص دیگر است و ممکن است هفته ای سه بار ورزش، عضو شدن در یک انجمن دوست یابی، خواندن یک صفحه از کتاب خاصی، کوبیدن به یک بالش برای خالی کردن احساسات سرکوب کرده، و… باشد.

شما با انجام این کارها در هر جلسه مشاوره فردی، با مشاوره خود درباره پیشرفت و یا پسرفت خود صحبت میکنید، مشاور با توجه به نتیجه این تکالیف به ادامه درمان و تعیین سطح درمان می پردازد.

ولی باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر مشاور و مراجع کننده ای منحصر به فرد است و رابطه هر مشاوره با درمانجوی خود متمایز از یکدیگر است.

این بدین معناست که نمیتوان شرح کلی از یک جلسه مشاوره فردی داشت؛ برخی درمانگران از موسیقی درمانی یا هنر درمانی برای درمان کمک میگیرند، برخی دیگر از هیپنوتیزم درمانی، آموزش آیین زندگی، تجسم، و… استفاده میکنند. به طور کلی بدون قضاوت با افراد گوش می دهد و به آنها کمک میکند راه حل هایی برای حل مشکلات و چالش های پیش روی خود پیدا کنند.

دلایل مراجعه به مشاور فردی

چه سوالاتی درمانگر در جلسه مشاوره فردی از شما می پرسد؟

در اولین جلسه درمانی، مشاور سعی میکند با پرسیدن سوالات زیر اطلاعات کلی تری نسبت به شما پیدا کند.

علائم شما چیست؟

چه چیزی شما را به سمت درمان سوق داده است؟

احساس میکنید در زندگی  چه اشتباهاتی انجام داده اید ؟

برخی دیگر از سوالات در مورد گذشته شما از جمله دوران کودکی، تحصیلی، روابط( خانوادگی، دوستانه و یا حتی عاشقانه)، وضعیت زندگی فعلی شما و شغلتان است.

چه نکاتی را باید بعد از اتمام جلسه اول مشاوره فردی متوجه میشوید؟

جلسه اول مشاوره فردی اینقدر مهم است که شما بعد از اتمام آن باید اطلاعاتی را در مورد مشاور پیدا کنید. بنابراین باید این موضوع را متوجه شوید که آیا میتوانید با مشاور راحت باشید یا نه؟ 



آیا در جلسه مشاوره فردی در مورد دوران کودکی هم صحبت می شود؟

 

لزوما در جلسه مشاوره فردی درباره، دوران کودکی سخن گفته نمی شود و مشاور و جلسه مشاوره فردی به معنای بیرون کشیدن اسکلت های قدیمی دوران کودکی شما نیست. آنچه در طول یک جلسه درمانی درباره آن صحبت میشود، بستگی زیادی به وضعیت و اهداف درمانی شما دارد.

با توجه به هدفی که دارید، ممکن است گذشته شما زیاد مد نظر نباشد و صحبتی از آن در میان نیاید. تمرکز درمان شما به احتمال زیاد کنار آمدن با واقعیت امروز و ساختن آینده ای است که می خواهید خلق کنید.

ولی به طور کلی افرادی که دوست ندارند در جلسه مشاوره فردی از دوران کودکی خود صحبت کنند، هشداردهنده وجود مشکلی است که توانسته دوران بزرگسالی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مشاور سعی میکند با حفاری این دوران دلایل عدم صحبت درمانجو را بفهمد. آنچه باعث می شود آنها چنین احساسات شدیدا بدی نسبت به گذشته خود داشته باشند ، به احتمال زیاد به نوعی بر زندگی امروز آنها نیز تأثیر می گذارد.

مدت جلسات درمانی چقدر است؟

مدت جلسات درمانی برای هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. گاهی اوقات یک جلسه درمانی کافی است و آن ها در این جلسه راهنمایی های لازم را دریافت کرده اند و نیازی به جلسه پیگیری ندارند.

ولی ممکن است تعداد جلسات درمانی سایر مراجعان چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد و مشاوره با تمرکز بر روی یک موضوع، آن مسئله را طی جلسات متمادی حل کرده و سعی می کنند چالش ها را یکی پس از دیگری از بین ببرد.

در جلسه مشاوره فردی، درمان ممکن است در مورد هر چیزی که مراجعان به آن احتیاج دارند، باشد.

چرا باید به یک مشاوره مراجعه کنیم و با نزدیکان صحبت نکنیم؟

اگر در اطراف شما افرادی هستند که آینده شما برای آنها مهم است، به طور قطع می توانید از احساسات، اهداف و رویاهای خود با آنها صحبت کنید. آن افراد بخش بزرگی از شبکه پشتیبانی شما هستند و بینش و تشویق آن می تواند مسئله بسیار مهم و مفیدی باشد.

ولی ممکن است آن ها در فرایند  راهنمایی شما احساسات خود را هم دخیل کنند، به دنبال این موضوع نمی توانند راهنمایی درستی کنند.

همه این موضوع ها سبب شده است که مراجعه به یک درمانگر بسیار ارزشمند و فرصتی مناسب و منحصر به فرد برای به اشتراک گذاشتن هر چیزی که احساس میکنید و با هر چیزی را که دوست دارید در رفتارهای خود از بین ببرید، است.

 

سوالات متداول در جلسه مشاوره فردی

به طور کلی جلسه مشاوره فردی فضایی است که شما نگران این نیستند که حرف های شما به گوش دیگران برسد یا ناخواسته به احساسات دیگران صدمه وارد نمیکند پس می توانید کاملا صادق باشید، این موضوع به شما کمک میکند مشکلات و مسائل آسیب زننده در زندگی تان را سریع تر و با موفقیت بیشتر حل کنید.

چگونه می توانید بیشترین بهره را از جلسه مشاوره فردی ببرید؟

  • اطمینان حاصل کنید که با درمانگر خود احساس راحتی می کنید. در غیر از این صورت سریعا درمانگر خود را تغییر دهید.
  • هر چه مشارکت شما در درمان بیشتر باشد، به دنبال آن بهره شما از درمان افزایش خواهد یافت.
  • صادق باشید.
  • موفقیت شما بستگی به تمایل برای به اشتراک گذاشتن افکار ، احساسات و تجربیات خود و در نظر گرفتن بینش ها ، ایده ها و روش های جدید انجام کارها باشد.. اگر به دلیل احساسات دردناک ، خجالت یا ترس از واکنش درمانگر خود تمایلی به صحبت در مورد برخی مسائل ندارید ، به درمانگر خود اطلاع دهید.
  • به برنامه درمانی خود پایبند باشید و آنها را درست انجام دهید. اگر احساس ضعف و انگیزه می کنید ، کنار گذاشتن جلسات روان درمانی وسوسه انگیز است. انجام این کار می تواند پیشرفت شما را مختل کند. سعی کنید در همه جلسات شرکت کنید 
  • انتظارنتایج فوری را از جلسه مشاوره فردی نداشته باشید. کار روی مسائل عاطفی می تواند دردناک باشد و ممکن است به زمان نیاز داشته باشید.
  • تکالیف خود را بین جلسات به درستی انجام دهید. اگر درمانگر از شما می خواهد افکار خود را در یک ژورنال مستند کنید یا فعالیت های دیگری خارج از جلسات درمانی انجام دهید ، این کار را ادامه دهید. این تکالیف درسی می تواند به شما کمک کند آنچه را در جلسات درمانی آموخته اید در زندگی خود به کار بگیرید.

خلاصه

خلاصه اینکه مراجعه به یک مشاور یا روانشناس می تواند به شما در حل موارد زیر کمک کند:

  • حل  مشکلات
  • تعیین اهداف و دستیابی به هدف
  • بهبود مهارت های ارتباطی 
  • آموزش روش های جدیدی برای ردیابی احساسات 
  •  کنترل سطح استرس 

از این رو مشاور با حل این مشکلات میتواند به شما کمک کند تا زندگی ، حرفه و روابط مد نظر خود را بسازید. 

به طور کلی تعداد جلسه مشاوره فردی بر اساس موارد زیر مشخص می شود:

  • شدت علائم شما
  • چه مدت علائمی داشته اید یا با شرایط خود کنار آمده اید
  • سرعت پیشرفت
  • میزان ر استرس 
  • چقدر نگرانی های بهداشت روانی شما در زندگی روزمره تداخل ایجاد می کند
  • چقدر از اعضای خانواده و دیگران حمایت می کنید
  • محدودیت های هزینه 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا